Vi fortsätter med recept ur kokboken från Bor. Denna gång en gratäng på palsternacka.
Ingredienser
- 1/2 kg palsternackor
- 1 stor lök
- 1 1/2 dl riven ost
- 3 msk hackad persilja
- 1 1/2 dl grädde
- 1 msk ströbröd
- smör eller margarin
- salt
Gör såhär:
- Sätt på ugnen, ca 200 grader (originalreceptet anger inte temperatur).
- Skala och skär palsternackorna i bitar eller strimlor.

- Koka palsternackan några minuter i lättsaltat vatten.
- Häll av vattnet och lägg dem sen i en ugnsform.

- Skiva löken och fräs i lite smör eller margarin.
- Strö över riven ost lök och hackad persilja över palsternackorna.

- Häll på grädden och strö över ströbrödet samt några klickar smör.
- Grädda tills rätten fått fin, gyllene färg.

Kan ätas som den är, men jag serverar den gärna med lufttorkat skinka och sallad.
Här hittar du originalreceptet:
