Här kommer ännu ett retrorecept som passar bra när det börjar bli lite varmare. Rökt lax, räkor, dill och pepparrot får nog anses vara typiskt svenska sommarsmaker. Snabbt och enkelt att laga är det också.
Ingredienser
Till 8 portioner
Till fyllningen:
- 400 g räkor
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 msk riven pepparrot
- 2 msk hackad dill
- 1/2 tsk citronsaft
- salt
- svartpeppar

Till rullar och servering:
- 8 skivor kallrökt lax
- 8 salladsblad
- citronskivor och dillkvistar till garnering

Gör såhär:
- Skala räkorna och skär dem i små bitar.
- Vispa grädden fast (utan att den blir till smör).
- Smaksätt grädden med pepparrot, dill, citronsaft, salt och peppar.
- Blanda ner räkorna
- Fördela fyllningen på laxskivorna och rulla ihop.
- Placera ett salladsblad på varje tallrik.
- Placera en laxrulle ovanpå.
- Garnera med citronskivor och dillkvistar.

Här är originalreceptet med ett litet tänkvärt citat längst ner:
