Aktivitet 17: Andas tillsammans (del 2)

2023-12-17

När jag tittade igenom listan för att skriva den här texten så tänkte jag först att något blivit fel. Jag hade ju redan lagt till att andas tillsammans som aktivitet nummer 5… Men sen dök en tydlig bild upp av Saga som sa att det här behöver vi öva mer på och inte bara på det viset att vi följer vår hästs andning. Vi behöver bli mer medvetna om vår egen andning och hur den rör sig i kroppen.

Den här gången gör vi det lite mer kravlöst och med fokus på att bara sitta tillsammans med vår häst och känna vår egen andning. Anpassa inget utan försök bara att vara medveten om hur du andas just nu. Andas du djupt eller ytligt? Var känns andetagen i kroppen? Sitt gärna nära din häst, men på en plats där du kan slappna av helt. Sitt bekvämt och slut gärna ögonen.

Du kan sätta en timer om du vet att du måste passa en tid eller om du vet med dig att du är en stressad person som har svårt att komma ner i varv. Det kan räcka med 5-10 minuter till att börja med. Annars sitter du bara så länge som du känner att det känns avkopplande.

Denna hemsida använder cookies. För att kunna handla i vår webbshop krävs att du godkänner våra villkor och hantering av cookies.  Läs mer