Aktivitet 3: Godisregn

2023-12-03

Idag blir det en väldigt enkel övning. Lägg ut godis längs vägen om du är ute och går med din häst eller ute i hagen. Det går också bra att gömma godsaker i boxen om det riskerar att skapa konflikter när flera hästar går tillsammans i en hage. Vill du göra träningen på en ridbana eller i ett ridhus kan det vara smart att lägga ut godsaker i byttor/hinkar i stället som hästen får leta upp. Ha det så kul!

(Saga och Tyra var mycket nöjda när vi gjorde det här i förmiddags.)

De flesta hästar tycker att det är motiverande och roligt att leta efter extra goda saker, men det kan även verka lugnande för en häst som är lite osäker. Slutar hästen leta godis och fastnar i ett fruset läge bör du avbryta då den troligtvis har gått över sin gräns.

Morötter, äpplen och pellets eller höcobs kan fungera bra som godsaker för den här aktiviteten. Behöver din häst begränsa sitt näringsintag kan du precis som i gårdagens aktivitet använda en del av den vanliga foderstaten och sprida ut maten i stället för att lägga till något extra.

Denna hemsida använder cookies. För att kunna handla i vår webbshop krävs att du godkänner våra villkor och hantering av cookies.  Läs mer