Aktivitet 7: Massage & kli

2023-12-07

Här hemma har jag en stor dam (Tyra) som älskar att bli kliad på rumpan och på insidan av låren. Hon kommer fram och visar tydligt när det är dags för att klia en stund och då är det bara att ställa upp.😉Den här aktiviteten är definitivt önskad av henne.

Saga tycker bättre om att bli kliad på magen så då får man vika sig dubbel och luta sig mot henne för att nå då hon är så mycket mindre. Även att bli kliad fram på bringan kan vara väldigt skönt nu när hon har tjock och lurvig vinterpäls.

Kanske tycker din häst om samma som mina, eller så har den ett annat favoritställe. Spendera lite tid på att ta reda på vad just din häst verkar tycka är skönt. Vissa gillar massage av musklerna, andra har ett favoritkliställe och vissa tycker att det räcker gott att man står bredvid i stället för att röra vid dem. Respektera vad din häst uttrycker och prova olika saker för att hitta din hästs favorit.

Kom också ihåg att det kan variera vad hästen tycker om och att de kan vara känsliga vid pälssättning eller brunst och inte vilja bli berörda då. Prova i så fall en annan dag igen.

Denna hemsida använder cookies. För att kunna handla i vår webbshop krävs att du godkänner våra villkor och hantering av cookies.  Läs mer