Aktivitet 8: Gå lös

2023-12-08

Våga släppa din häst lös en stund. Den här aktiviteten kräver lite mod om du inte är van vid att låta din häst gå fri utan att du håller i den. Till en början kan det räcka med att du leder din häst med grimma och grimskaft, lägger grimskaftet över hästens hals och sen släpper taget någon sekund åt gången. Eller så övar du på en ridbana eller på annan yta med staket runt och ser om hästen följer dig även om du släpper den. Ha gärna med något gott som belöning som du ger varje gång hästen söker sig till dig.

Om du har möjlighet att släppa hästen fri på en yta i skogen är det ännu bättre, men här vill jag lyfta säkerheten lite extra. Gör bara det som du känner dig trygg med och se till att ni befinner er på en säker plats utan trafik. Något oförutsett kan alltid hända och din häst kan bli skrämd eller få lust att sticka iväg även om ni är på ett ställe som ni känner väl.

Med det sagt så kan det här vara ett fantastiskt sätt att öva upp tilliten mellan er. Mina tjejer har haft en förmåga att sticka iväg en bit först när de märker att de är lösa för att sen komma tillbaka och hålla sig i närheten när vi är ute och går.

Denna hemsida använder cookies. För att kunna handla i vår webbshop krävs att du godkänner våra villkor och hantering av cookies.  Läs mer