Aktivitet 11: Meditation – hästens & dina drömmar

2023-12-11

Vad drömmer du & din häst om? Ta en stund idag och känn in vad både din häst och du själv verkligen skulle vilja om ni fick välja helt fritt. Det kan vara något som din häst vill uppleva eller hur den skulle vilja ha det omkring sig i vardagen. Du själv kanske drömmer om att rida en riktig långtur med övernattning eller att din häst möter dig vid grinden när du kommer för att hämta den.

Så många hästmänniskor är fast i hur man ”ska” göra och målsättningar som utgår från prestation och att visa upp sin kunskap för andra. Försök därför att öppna upp för budskap som går bortom prestation och att göra. Att umgås med hästar kan ju vara så mycket mer än att vinna tävlingar eller rida lektionspass.

Jag hade tänkt spela in en meditation för den här aktiviteten, men nu får det duga med en kort beskrivning.
Sätt dig bredvid din häst, gärna när den står och äter. Sitt bekvämt och blunda. Lyssna till de ljud du hör omkring dig och känn efter hur det känns i din kropp idag. Försök att släppa på spänningar och ge följande frågor några minuter var. Du kan använda en timer om du vill.

Fråga hästen: Vad drömmer du om, både för egen del och vad vill du uppleva tillsammans med mig?
Fråga dig själv samma sak.

Ta in svaren helt utan att döma och skriv ner dem eller spela in ett kort röstmemo till dig själv med det du får fram.

Vi kan självklart aldrig vara helt säkra på att det inte är våra egna tankar som talar här, men dyker något upp som är lite bortom vad du själv brukar tänka så kan det ju kanske, kanske vara så att du fått ett budskap från din häst.

Denna hemsida använder cookies. För att kunna handla i vår webbshop krävs att du godkänner våra villkor och hantering av cookies.  Läs mer